onsdag 21 december 2011

Vi har gått i ide

Det går inte att förklara på något annat sätt. För det vaknar ingen hemma hos oss längre. Väckarklockan ringer 06:40. Emil går upp 7 och vi andra släpar oss upp typ tjugo minuter senare. Det har varit så enda sedan Lucia, och tyvärr kan man inte påstå att vi har blivit bättre på att snabbt göra oss i ordning. Ni vet; övning ger färdighet å sådär. Näpp, tvärtom.

Jag och Jimmy är som två lätt aggressiva zombies som tror att man blir mer effektiv om man gör allt jättesnabbt,  men egentligen leder det bara till att man bara snubblar på varandra och sedan inte fattar varför man har rengöringsmedlet i handen när man egentligen skulle borsta Ingrids hår.
Emil är om möjligt ännu mindre effektiv för han hanterar inte stress så bra. Än. Så han fastnar i alla situationer; med tandborsten i munnen eller framför spegeln med öppen jacka. Då måste en effektiv vuxen gå dit och säga "-Kommer du ihåg vad du skulle göra nu?" eller "-Emil! Klä på dig!" beroende på hur bråttom det börjar bli.
Ingrid och Ines är däremot precis som vanligt, den första springer hjälpsamt och berättar vad klockan är heeela tiden "-Den är åttio i kvarten! Den är halvövertio! Den är sextoninnanfyra!" osv. Det är sällan en hjälp faktiskt.
Den andra lilla dottern ligger och ler på en filt och tittar på kaoset.

Jag önskar att jag kom undan med det. Tänk att få ligga på en gosig filt och garva åt resten av familjen medan man förlustar sig med att gnaga på sin hand och dreggla galna mängder saliv...jaa..mmm...det vore underbart faktiskt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar