fredag 16 mars 2012

Lite dödsångest en vanlig torsdag sådär.

Ja, fy faen, nu är det den absolut jobbigaste tiden på ön. För sådana som jag alltså, som har en bebis och som måste gå över den smältande isen varje dag. Så fort barnen är stora nog att gå själva och ha flytväst så är det inte alls jobbigt, för i värsta fall blir de blöta. Mer än så är det ju inte. Bebisar däremot är det ju lite kinkigare med, så de vill man ju helst undvika att bada isvak med. Faktiskt. Det är lite extra skrämmande i år också för att vi inte varit hemma under isperioden. Vi har inte sett den lägga sig, inte gått på den när den var som tjockast, inte fått nån stabil relation till den liksom. Så igår när jag skulle gå över sundet med en liten Ines i vagn så mådde jag verkligen dåligt. Alltså sådär otroligt ångestladdat och nojjigt dåligt. Sådär så att jag bara ville skrika mitt på sundet bara för att det var en sådan anspänning. Jag mådde så trots att jag vet att den håller, den ÄR tjock, annars skulle jag ju inte gå ut på den med en 7 månaders bebis. Aldrig. Men det är ändå ångestframkallande att befinna sig mitt ute på ett sund med bara 15-20 cm is mellan dig själv, din älskade lilla bebis och ett iskallt, djupt vatten. Man känner att man lever då. Såattsäga. Tackålov vaknade jag med feber i morse, och det har varit plusgrader hela natten, så av dessa två skäl så slipper jag beträda ishelvetet idag. Med lite tur så samlas gubbarna på ön i helgen och bryter upp en ränna så att vi kan börja åka båt på måndag. Det hoppas jag. Verkligen, verkligen hoppas jag det.

Ni kan väl hålla tummarna?

6 kommentarer:

 1. Huvvaligen, förstår din ångest. Jag har väldig respekt för isar och skulle nog inte ha vågat gå om det ser ut sådär.

  Krya på dig från febern nu.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 2. Nu har jag ångest över dig!!

  Är det i Sthlmstrakten du bor?

  SvaraRadera
 3. Man SKA ha respekt för isar. Apselut. Jag skulle aldrig gå ut på en om jag inte levde "i reltion med den" som jag gör här. Och febern, den tänker jag inte ha imorron, sådeså. Kram!

  Japp, Stockholm it is. Så man kunde ju tycka att det skulle finnas andra boenden tillgängliga liksom. Vilket det ju gör, såklart. Fast vi gillar ju det här. Det gör vi. När vitsipporna slår ut kan jag visa varför...

  SvaraRadera
 4. På allvar tycker jag att du ska dra vagnen/pulkan efter dig med ett rep. På så sätt är det bara du som badar och Ines får sin första lektion i hur man sälar sig upp på isen med ett par dubbar.

  Niklas

  SvaraRadera
 5. Det var ju en bra idé Niklas! Fast jag tror vi slipper genomföra den i praktiken, för nu är det helg och sen banne mig om vi ska behöva gå igen på måndag.

  SvaraRadera
 6. Allvar. Vad ska du på isen och göra människa?!!! Håll dig hemma för guds skull!! Nu blir jag rent svettig av oro...

  SvaraRadera