söndag 6 maj 2012

Söndagsmys a la HjältenJimmy eller Jag är en grinig jävel

Mys. På en söndag. Det är enligt HjältenJimmy att hänga och dingla i ett rep i ett träd och sedan låta barnen kasta sig från en stege rakt ut i luften i ovan nämnda rep. De ska gärna dimpa ner i backen några gånger också och skrika "Aj!" och sedan glatt resa sig upp och göra om det igen. Detta ska ske medan frun ler stelt från köksfönstret. "Han vet nog vad han gör", ska hon tänka optimistiskt och sjunga vidare om prästens lilla kråka för den minsta.

Sedan måste ju samtliga barn få mumsa på varsin glass. Tills den ogina frun säger att bebisen inte ska ha mer och lyfter henne till handfatet medan hon protesterar högljutt. "Han kan ju vara lite mer avslappnad än jag ibland" tänker frun överseende och lovar sig själv att inte nämna detta för bvctanten i veckan.

Därefter är det hög tid att ta ut dem glassfyllda barnen på gräsmattan och brottas. Tills de är helt speedade och slut. Då bör man absolut kasta dem så högt man kan i luften tills den ena kräks upp halva sin glass. Då ska frun anse att de där gränserna som existerar och oftast efterlevs i just den här familjen, de måste hon sätta själv för annars blir det INTE bra, och säga lite oroat att "Ojsan, ojsan, nu är nog brottningsmatchen slut ändå".

När man inte får leka mer så är det tid för barnens dusch, och vad passar väl bättre då än att gå och basta och har vattenkrig? Efter detta ska frun sucka och torka blöta fotspår från altandörren till badrummet och muttra bittert för sig själv att "Det är faen inte klokt vad mysigt vi har det".

Det måste väl ändå vara det ultimata söndagsmyseriet?
Ja, enligt Hjälten. Iallafall.
Den uppmärksamme noterar även att Ingrid byter kläder ungefär en gång i kvarten. Himla bra det, för frun i huset älskar nämligen, förutom att torka blöta fotspår, att tvätta kläder.

Faktiskt.

2 kommentarer:

 1. Underbart! Bara att gilla läget, hoppas på det bästa (att ingen slår ihjäl sig) och lassa in ännu en omgång tvätt i maskinen!

  SvaraRadera
 2. Jamen nu är det bevisat. Vi HAR samma man. OCH samma dotter.

  Vi har visserligen ingen sådan där svinga-sig-i-rep-grej i trädgården men vilken TUR (verkligen!) att de har en på 4H-gården precis bredvid. En som är till för femtonåringar. Inte treochetthalvtåringar. Men det fattar ju inte min man, såklart.

  Och vad gäller klädbytena så kan jag tipsa om att de har extrapris på tvättmedel på ICA just nu. ;) Fem för hundra, lär väl räcka typ en vecka.

  kram

  SvaraRadera