söndag 22 juli 2012

Kulturkrock med en touch av bajs

The ultimate Maläijshan experience är nog toabesöken. Det är där kulturkrockarna är som störst. Jag menar som idag när Ingrid skulle kissa i Guerney Plaza (köpcentret i vårt område) och vi kommer in på toan och toasitsen är helt full med geggiga fotavtryck. Hur kan detta komma sig, kanske ni undrar? Jo, för att många här står upp när de går på toaletten. Så när de bara har en västerländska toalett att tillgå så ställer de sig helt enkelt på kanten och gör det de kom dit för. Alltså tvingades jag hänga Ingrid lite smidigt över toan så att hon inte skulle få skoavtryck på skinkorna. Vilket är helt okej. Det går att lösa liksom, och i Sverige hade det väl inte varit en alldeles chockerande upplevelse direkt.

Däremot hade det nog varit värre med den äckelmagade HjältenJimmys toaupplevelse häromdan. Han mötte nämligen en man vars finger var täckt med bajs när han var påväg in på toaletten. Mannen gick helt obekymrat och vaskade bort bajsklutten i handfatet och Jimmy blev lite lätt grön i ansiktet och behövde tala ut om det efteråt. Det där med bajsklet alltså. Det tror jag inte hade funkat i Sverige. Där känns det inte helt socialt accepterat att torka sig med handen, och om vi mot all förmodan skulle drälla runt lite med vår avföring så ser vi liksom till att fixa till det innan vi lämnar toahytten.


Jajja. Vem vet? Efter ett par år här så kanske spärrarna släpper?


Hoppas inte.


1 kommentar:

  1. Åh.....blä!!!!!!!
    Nej, det vetesjutton om jag hade fixat alltså. Jag undrar om inte du skulle se det som ditt mission och visa på alternativ? Som toapapper. En rätt behändig uppfinning egentligen. Eller att sitta ner. Det är ju lite bekvämt. Och betydligt lättare att få saker på rätt plats... Men å andra sidan, om man är så obekymrad över bajs på fingret så ser man väl knappt om det kommer på ringen, eller golvet. Bluäk!

    Kramar Kicki

    SvaraRadera