torsdag 20 september 2012

En vaxpropp kan det ju va förstås...

Har jag berättat det? Att jag tog med Ingrid till örondoktorn på Danderyds sjukhus när hon var tvåochetthalvt för att jag var heeelt säker på att hon var döv. Alltså, hon hörde ju ing-en-ting.

Ingenting.

Så jag ringde Danderyd. Jag bokade in ett hörseltest och ett möte med en öronspecialist, detta trots att de hävdade att hon var för liten för att kunna genomföra undersökningen. Så säker var jag. Sedan  åkte vi dit och satt där i väntrummet och jag tänkte att "Nu, nu får vi det äntligen bekräftat. Så kanske hon får en hörapparat och börjar höra vad hennes mamma säger".

Hah!

Det enda som hände på det där besöket var att Ingrid först shockade hörselundersökningstanten med att ÄLSKA att sitta ensam i det lilla låsta rummet med hörselskydd på som pep lite då och då. Sedan fick vi gå in till en läkare. Som inte alls var fokuserad på olika hörselapparatsalternativ i nån folder som jag hade tänkt mig, utan som istället spände ögonen i modern och förklarade att "Ibland kan det ju vara så att barnen har...hrrm.. selektiv hörsel." Japp. Det var dagens diagnos. Sedan fick jag åka hem med blossande kinder och fortsätta tala M Y C K E T TY D L I G T till min dotter.
Fast ibland, när Ingrid avbryter oss andra mitt i ett samtal och det enda vi sedan lyckas få fram är typ: "...men....Ingr...kan jag få...stopp...låt Emil....men...jag kan väl få....NU MÅSTE EMIL FÅ FORTSÄTTA PRATA!" så tänker jag att nog, kanskekanskekanske, kan det finnas en fysisk förklaring till den selektiva hörseln ändå?

Vi kan väl få pröva med hörselapparaten iallafall.

Bara lite?4 kommentarer:

 1. Min son fick skölja örat och det kom ut en lång (säkert 8 cm) korv med vax, jag skojar inte. Han fick tillbaka hörseln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää men fyyyyy! Tur att han blev av med den :)

   Radera
 2. Haha! Jag har 2 barn med hörselnedsättning och ibland vet jag inte om det är den eller just den selektiva hörseln som används. Av erfarenhet så har jag kommit på att det är selektiv hörsel minst 95% av gångerna! Och det blir inte bättre med hörapparaterna! PRova att viska glass, saft eller nåt annat dom gillar, det hörs oftast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon hör inte glass bakom ryggen, blev ett "Vassaru?" från henne, sonen däremot (som satt i rummet bredvid) hörde det klartå tydligt. Ska nog se till att verkligen köpa hem glass innan jag gör det där testet nästa gång... ;)

   Radera