måndag 1 oktober 2012

Jag är en stolt motherrrrrr

När barn lär sig engelska så kan de hantera det på lite olika vis. Förstås. Antingen kan de bli ganska försiktiga och tysta och avvaktande till en början, och sedan plötsligt en dag komma hem och säga "-Mamma, vet du att jag sa nått till en kille idag! Jag sa: -Pink is not a girlcolour."  Till vem säger man det kan man ju undra. Jo, det säger man till en kille på skolan som retar ens klasskompis för att han har rosa strumpor på sig. Såklart. Det tycker jag för övrigt var en alldeles ypperligt bra start. Faktiskt.

Man kan också lära sig engelska genom att använda det lilla man hittills lärt sig  hela tiden. Helt obrytt om vad andra kan tycka eller om de  överhuvudtaget förstår någonting. Man kan säga hejdå med ett "-Good jam!" till exempel. Eller så kan man gå fem steg bakom sin mamma heeela tiden i köpcentret och skrika "-Motherrrrrr, wait forrr meeee!" fast man inte alls vill att motherrrrn ska vänta, utan mest bara tycker om att säga orden högt. Av samma anledning kan man sluta kalla sin storebror vid namn också, och istället bara kalla honom för brotherrrr. Såklart.

Man kan jobba olika, helt enkelt, och bägge sätten går lika bra.
 
Tycker den stolta modern iallafall.

2 kommentarer:

  1. Så fantastiskt för barnen att lära sig engelska på det här sättet. Tänk sen, engelskalektionerna hemma, när de fullständigt knäcker kompisarna :)
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Genomcoola båda två är de!

    SvaraRadera