måndag 29 oktober 2012

Ska nog sova middag lite oftare

Igår var både jag och Jimmy helt slut som människor redan vid 8 på morgonen.

Oftast brukar det antyda att dagen kommer att bli rätt jobbig. Slitsam liksom. Sådär så att man tillslut käkar middag vid fyra och sedan sätter på en film för storbarnen medan man lägger Ines alldeles för tidigt så att man får stå minst en extra halvtimme och nynna och klappa henne på ryggen. Vissa dagar föredrar man ju det framför att läsa Max-böcker och leka tittut och kull och dansa och sådant där, man kan ju åtminstone blunda och dreggla samtidigt som man nynnar, vilket man inte kommer undan med när man leker tittut eller kull. Näpp.

Jo, igår iallafall så insåg vi att det inte fanns någon annan bot än att sova förmiddagsvila med Ines. Annars skulle dagen bli en olidlig historia. Så storbarnen fick helt enkelt sköta sig själva. Modigt, med tanke på att de har en tendens att misshandla varandra så fort tillfälle ges.

 
Men.
 
 
Till både min och Jimmys stora förtjusning så somnar vi in till ljudet av deras kluckande skratt från vardagsrummet, och sedan vaknar vi till att de leker på Ingrids rum iförda utklädningskläder. Båda två supernöjda. Ingen med blodiga sår.
 
 
Det var banne mig som julafton alltihop.
 
Faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar