onsdag 21 november 2012

En god mor kväser strävandet efter självständighet med ett par rejäla trosor, eller hur var det nu?Nuförtin har Ines slutat med de där dödenigränden-skriken. Hon har också slutat sova två gånger om dagen och slutat slänga saker i toaletten. Hon säger Mamma och Dadda och Nenne (Emil OCH gosekaninen som hon sover med) och Ninni (Ingrid) och Nanna (napp) och Tittadäää. Så längt allt väl, inga konstigheter. Lite mer problematiskt är det här med att hon har slutat med blöja. För det har ju inte fört med sig att hon börjat gå på pottan. Nej, den bär hon mest runt på inne på toaletten och vänder uppåner på och sådär. Nån gång har hon satt sig och låtsasklämt en bajskorv och blivit alldeles röd i ansiktet av ansträngningen, bara för att visa att hon hajar vad den är till för, men hon har aldrig använt den på riktigt. Trots detta är hon helt säker på att blöjan inte är hennes grej längre.

Nix.

Häromdagen spände jag fast henne i vagnen och gick till Guerney Plaza för att shoppa present till en 4-åring i svennegänget. Väl framme på ToysRus så lyfter jag ur henne ur vagnen för att hon skulle få springa av sig och inser att hon har på sig ett linne och att det under linnet på min lilla 1-åring sticker ut en naken stjärt. Hon har tagit av sig blöjan i smyg den lilla jäkeln.

Och jag känner att det är fint det här, att sträva efter personlig utveckling och efter att mogna och bli självständig å så, men jag känner oxå att det är minst lika fint med ett liiitet, liiitet hänglås i sidorna på blöjan. Eller med Ingrids trosor, de fungerar oxå bra att blockera med.
 
Åtminstone än så länge.

1 kommentar:

  1. Hon är kul den där lilla Ines. Vad skulle du göra med all tid om du inte hade Ines, liksom. Åhhh Guerney Plaza, I love! Kram towe.

    SvaraRadera