måndag 7 januari 2013

De e mycke nu...

...eller, de var mycke tills nu. För imorrn åker världens bästa farmor hem. Och Jimmys syster med familj åker till Thailand en vecka och semestrar (för att sedan återvända hit med ännu en syster till Jimmy). Japp. Så nu blir det skolstart imorrn, och folktomt imorrn, och ångest imorrn. Jag vet inte vad jag och Ines ska göra för att fylla ut den här lägenheten riktigt. Förmodligen får vi köra skithög musik och hålla oss i vardagsrummet. Så vi åtminstone kan låtsas att det finns folk i krokarna. Jojjo. Och så får man ju lite hemlängtan såhär också, när man inser hur långt bort Sverige är, hur långt bort farmorn åker från oss.

Suck å stön.
Hursomhelst så har vi haft det väldigt, väldigt bra. Och intensivt, och roligt, och högljutt och plaskigt. Och så får vi se fram emot att åka segelbåt till klubbholmen i sommar istället, med en farmor som sjökapten. Det är sådant man får tänka på. Sådant som gör att barnens sorg inte kommer att bli lika tung.  Och så kommer det ju nya gäster snart, som vi ska ha superjätteroligt med.
Fast sedan ska ju de också lämna oss förstås...
Jahapp. Så då återstår ju bara att dra fram det här lilla trumfkortet. En bild på helt vanligt vinterväder a la ön, så känns plötsligt den där hemlängtan inte fullt lika svår att handskas med.
Jo, det funkar en stund iallafall.
Faktiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar