söndag 22 juni 2014

En maläijshan midsommar är en fin midsommar, som man brukar säga

Idag har lägenheten tagit sig ännu ett steg närmare total kollaps. Detta genom att kombinera de redan omtalade trasiga, droppande AC:arna med de högst opålitliga eluttagen. Så nu har vi skyddat eluttagen med en handduk, och samtidigt konstaterat att vi därmed har endast en halv arsenal av fungerande AC:ar.

Tre veckor kvar. Undrar om huset håller ihop tills dess? 

Det är oklart i dagsläget.

Annars har det varit en ganska seg helg. Det brukar ju bli så efter ett midsommaraftonsfirande. I år firade vi den vid samma pool som förra året, med några av de andra svennarna som bor här. Vi satt i kvällsbrisen och åt och pratade medan barnen varvade att leka på lekplatsen med att bada i poolen och spela boll. Behövs inte mer än så ju, trots att det naturligtvis är lätt hänt att man mest längtar hem vid sådana här högtider.

Och jag inser att det är en sådan enorm lyx att leva i ett klimat där det alltid är över 25 grader i skuggan och det alltid finns tillgång till mat och dryck med hemleverans. Det är svårt att misslyckas med en tillställning då, känner jag. Där satt vi tills klockan var över tolv i tunna sommarkläder och var inte ens i närheten av att frysa. Och sedan promenerade vi hem i den varma natten och kände oss kanske inte så midsomriga, men inte desto mindre nöjda. Emil menade att det här var en sådan kväll han skulle minnas för alltid, och jag tänker mig att det med åren kanske är ungefär så här vi kommer att minnas hela vår tid här. Vi kommer att minnas sommarvärmen och poolbaden och den där ständigt närvarande känslan av att det nog egentligen bara är en lång semester. Fast Jimmy kanske inte håller med mig riktigt på den punkten, för han har ju faktiskt jobbat när vi varit här, men ändå. Jag tror att åren kommer att sudda ut den lilla detaljen, och lämna oss med minnen av varma vindar och svalkande nattbad.

Japp. Vi är ena lyckligt lottade jäklar.

Det är vi faktiskt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar