måndag 14 juli 2014

Bara bilder del 68 eller Sista dagen eller Farväl Maläijsha!


Såhär såg barnen ut för ganska exakt två år sedan. Det var på den tiden då vi packade våra flyttlådor, hyrde ut huset, sa hejdå till alla vi kände och hade fjärilar i magen över att vi snart skulle flytta långt, långt bort. Det känns som att det var hundra år sedan, och det känns som att det var igår. Tiden har gått fort, men ändå förändrat så mycket, gjort barnen så stora, gett oss så många nya minnen och erfarenheter.

Allt i en enda röra.

Vi har älskat och hatat livet i Malaysia. Vi har längtat och saknat och sörjt, men vi har samtidigt levt och njutit här och nu. Vi har fått nya, härliga vänner och samtidigt förlorat en GamlanMajvi. Vi har blivit solbrända ända in i själen och fått massor med märkliga, häftiga, vidriga och underbara erfarenheter. Allt detta tar vi med oss tillbaka nu, till ett nytt liv i Sverige. Ett nytt liv med nya jobb, skolor och förskolor. För även om det låter konstigt för barnen så kommer ingenting att bli som det var förr, för det går inte. Det är ju fem nya människor som kommer att tumla in i den alldeles för trånga hallen på det lilla gula huset på den lilla gröna ön. Det är fem nya människor som ska ta sig an vardagen i ett land som har årstider, alldeles för dyra taxis och alldeles för få vita stränder. Det är fem nya människor som ska börja om på nytt, ännu en gång.

Vi kommer stundvis att sakna livet i Penang så att det gör ont i bröstet, så är det bara. Men samtidigt vet vi allihop att vi är färdiga här. Våra två år är slut, äventyret är över, och nu ska vi hem igen.Och då återstår bara det oundvikliga, och det är att säga:


Good bye Maläijsha, and thank you for having us!


1 kommentar:

  1. Åhhh, man kan nästan ta på känslorna som rör sig i er. Det har varit ett sant nöje att ha fått vara delaktig i erat äventyr och i er vardag . Jag hoppas vi får fortsätta vara med er när ni kommit tillbaka hem till Sverige igen.

    Kram och välkommen hem!

    SvaraRadera