onsdag 17 september 2014

Varför det är så svårt att vara förälder till somliga barn eller Bara bilder del 71

 1. För att somliga barn inte hyser någon respekt för ordet nej, eller rättare sagt; ordet "nej" existerar inte för dem. Det är mest bara ett ljud eller läte som föräldrar gör när de är missnöjda, ofta i kombination med att de har röda kinder, stirrig blick och skrynkliga ögonbryn. Varför det blir så är för somliga barn helt obegripligt.
 2. För att somliga barn inte har fått välja kläderna de ska ha på sig i skolan på två år, och därför får megastor beslutsångest VARJE morgon. Trots att de själva fått lägga fram kläder dagen innan och trots att ovan nämnda utfyllnadsljud (nej) aldrig ens uttalas när de väljer kläder. För mamman har lärt sig att ribban måste läggas vid att barnet har på sig någonting överhuvudtaget när det är dags att åka till skolan/jobbet på morgnarna.
 3. För att somliga barn är så jäkla briljanta. Ja. Typ som när snarttreåringen rymde hemifrån utan att säga till flera gånger om dagen hela sommaren, trots att mamman tjatade och tjatade och tjatade om att "hon måste faktiskt säga till innan hon går, så mamma vet var hon är". Och när mamman till sist konfronterade henne hemma hos en granne med att långsamt och pedagogiskt berätta e n g å  n g t i l l varför det var så väldigt viktigt att ungen åtminstone sa "hej då" innan hon gick. Sedan avslutade mamman med "Har du förstått? Kan du i sådant fall berätta för mig vad jag sa till dig alldeles nyss" så tittade hon bara på mamman och sa:
"Jad höjde. Du sa; BLA BLA BLA". 

Såatte. Man är ju besegrad.

B e s e g r a d.  

Men bra bilder tar jag iallafall. Det känns skönt.

2 kommentarer:

 1. Det känns bra att veta vad man har framför sig... Kanske räcker med ett barn ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejnej. Tre stycken är bra. Fast det gäller att införskaffa tålamod på burk, och sedan alltid ha en sådan burk tillgänglig. Typ.

   Radera