tisdag 17 februari 2015

Att tröstäta semlor känns som en finfin målbild den här tisdagen

Sådant som sänker nivån av harmoni hos oss just nu:
  • Jimmy har slagit bort sin lilltånagel.
  • Jag mår tjyvens och har en stadig huvudvärk och känner mig rent allmänt redo för livet efter detta.
  • Vi har packis (små isblock) i hela sundet vilka gör att vi knappt tar oss fram från vår brygga. Det kombinerat med kraftiga vindar leder till en del huvudbry gällande vilken brygga vi på ön ska lägga till vid de kommande timmarna, och till att vi får lägga till vid ett strandbad på andra sidan och sedan gå ett par kilometer för att komma till bilen. Och när vi väl börjat parkera bilen vid strandbadet så vet man ju att det är en tidsfråga innan vi kan lägga till vid vår vanliga fastlandsbrygga igen, och således måste vi gå ett par kilometer för att hämta tillbaka bilen igen. I allra bästa fall har den som måste hålla på med detta inte tre barn med sig som är upprörda för att de kanske kommer försent till skolan/ är trötta för att de varit i skolan hela dagen.
  • Vägarna på ön är spegelblanka av is. Vägar som Stockholms stad tills nu inte har känt sig sugna på att benämna som vägar (för då måste de ta ansvar för plogning och skicket på dem) och som därmed klassas som, tjae, jag vet inte...stigar? Vilket  i sin tur gör att vi inte får grus från Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning att sanda med, för varför ska vi grusa när vi inte har några vägar? 
  • Tvättmaskinen är död och tung och måste bytas ut. Det blir en del kånkande för att få över den gamla över sundet och sedan få över den nya. I ovan nämnda iskaos.
  • Ytterdörren har bestämt sig för att alltid vara låst. Ganska opraktiskt på dagtid det.

Jajja, men snart är det väl sommarlov va?

Vore bra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar