måndag 22 juni 2015

Det är något med mig och djur eller Det var ändå ingen vidare bra båt, eller så

Kommer ni ihåg geckoödlan som boade in sig i skrivaren i Malaysia? Den där som kastade ilskna blickar så fort man närmade sig skrivbordet och som satt och kluckade på det där geckoviset när jag skrev min sista inlämning innan vi flyttade hem? Eller musen som bodde i mitt och Jimmys hotellrum och som åt sin frukost i vår påse med ostringar? Eller kackelackorna i vår dusch? Eller den håriga jättefjärilen på väggen i hallen? Eller den rosa, hårlösa, skabbiga hunden som Ines ville krama för att den var just rosa? Eller aporna som snodde våra glassar när vi besökte botaniska trädgården?

Jag saknar dem.

För det har visat sig att de små rackarna var en mjukstart på en ny fas av mitt liv. En fas som innebär att jag då och då får vara i närkontakt med diverse märkliga djur på förhållandevis märkliga ställen. 

För några månader sedan, när jag rensade ogräs på tomten, var det något som fräste till inuti en stor kaprifol precis bredvid. Det fräste, och jag backade långsamt tills jag var på behörigt avstånd, och sedan sprang jag för mitt liv in i huset. Fräset visade sig komma från en grävling som ville bo i ovan nämnda kaprifol. Synd det.

Och sedan var det då igår när jag kom hem efter världens mysigaste lunchdejt (och lite shopping av pool till badsugna barn, Mälaren blir ju tamejfaen aldrig varm!). Jag hade gjort loss båten i fören och skjutit iväg ut från bryggan för att koppla loss mig från en boj. Precis när jag skulle starta motorn med nyckeln så väste det till, sedan ringlade en svart orm/snok ned från bänken vid ratten och in i utrymmet där bensintanken står. Ångest och panik! Så jag hoppade bort till fören så försiktigt jag kunde, och därefter ropade jag på assistans med behärskad röst för att kunna komma iland igen. Tursamt nog fanns det fler på bryggan som kunde nå mig efter att jag paddlat en stund. Sedan dess står min båt kvar på sin plats vid fastlandet. Ormen vann rond 1, det får jag ju ge den.

Men, let it be known; det är JAG som vinner i längden.


Om det nu är en "vinst" att sälja båten på Blocket, vill säga.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar