måndag 8 juni 2015

I'm this close to en hjärnblödning *visar ett hålrum mellan tumme och pekfinger som är smalare än ett nålsöga* eller Skjut mig, någon

Jag är helt galet nära ett sammanbrott. Ett storskaligt sådant. Ett raka-av-mig-håret-och-bosätta-mig-i-en-stuga-i-skogen-tillsammans-med-fyrtioåtta-katter sådant. För det är ju helt vansinnigt vad det ska hända mycket i början av juni. Och det är bara roligheter, så det går ju inte att välja bort någonting heller.

Till att börja med var det träff med trettio släktingar på vår veranda = mycket trevligt, fast mycket krävande. För det är nämligen så att jag och Jimmy plötsligt ser vårt hus med mycket kritiska ögon ett par dagar innan vi har tillställning. Det är en regel utan undantag som innebär att vi jobbar som as i 48 timmar innan fester för att fixa saker som andra skiter fullständigt i.

På söndagen var det kalas på ett Lazergameställe i Bromma som jag bokat tillsammans med en av Emils bästisars mammor. Vi var i tron om att vi skulle kunna dricka latte och titta på, men det visade sig att vi fick låna deras lokal och sköta festen med tio toksockrade elvaåringar själva.

Sedan blev det idag, vilket innefattade ett besök av Ines på jobbet. Hon var nysprutad med vaccin och vägrade ha på sig något utom trosor på underkroppen och ville helst kasta en gigantisk badboll och morra högljutt, alternativt skulle JAG leka med hennes barbie på surfbräda. Sa jag att detta var mitt i planeringsmötet jag just då befann mig i? När Jimmy hämtat henne hann jag effektivt avsluta mötet och därefter ta bussen till min vanliga station, gå i en halvtimme för att komma till bilen och åka till Plantagen för att köpa träd och blommor som frökenpresenter till Ingrids tre pedagoger. När jag väl betalat insåg jag att jag köpt TRÄD och BLOMMOR och att mitt fordon inte alls är en lastbil och att jag dessutom bor på en ö. Så då fick jag akutringa en avIngrids klasskompisars mammor som bor i en villa på fastlandet. När hon inte svarade fick jag helt enkelt våldgästa henne med växtligheten. Därefter åkte jag till Vällingby centrum och köpte present till en härlig kille jag känner, samt fördrev tiden med all möjlig shopping i väntan på att klockan skulle bli sju, för då skulle Ingrid hämtas hos sin kompis. Klockan 19.30 var jag hemma. Då hade jag ett starkt tryck över bröstet.

Paus för andning eller annan pulssänkande aktivitet.

Imorgon ska jag för övrigt jobba och i en kort paus åka till Emils skola för att se honom läsa upp en berättelse på engelska på 2 A4 sidor inför hela plugget. Jag kommer antingen A) gråta högljutt, B) avlida i förtid av nervositet, eller C) både och. Vi får se.

Och på onsdag har Ingrid skolavslutning och jag har tagit på mig att samla pengar, fixa presenter och ordna fikat (tackålov har jag fått hjälp av mamman som nu härbärgerar trädet och blommorna) därefter ska jag jobba och på kvällen är det avslutningsmiddag med jobbet.


Ja-a hörrni. Visst är det väl sommarlov snart? 
Visst är det?


2 kommentarer:

  1. Det är så kul att läsa din inlägg! Ja, nu menar jag ju såklart inte; tryck över bröstet, hjärnblödning. sammanbrott, nervositet eller högljutt gråt utan igenkänningen - du skriver alltid som om du hämtar information från min hjärna men på ett mycket lustigare sätt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, va härligt att vi är fler som känner sammalika. Det känns ju mycket bättre åå nå vis, tycker jag :)

      Radera